Uitgeverij Boekscout
Zelf je boek uitgeven voor
spectaculair weinig geld

De uitvoering van je boeken

Je boek wordt digitaal gedrukt*. Dat gebeurt op industriële printmachines. Onze drukker levert boeken die kwalitatief niet onderdoen voor in offset gedrukte exemplaren

Het binnenwerk van je boek is professioneel opgemaakt, en wordt grafisch volledig verantwoord uitgevoerd. Het is vanzelfsprekend mogelijk om (kleuren)illustraties in je boek op te nemen.

De omslag is in full colour. Wij ontwerpen die graag voor je. Doe je dat liever zelf, dan kan dat natuurlijk ook. Als je het wilt, komt op de achterkant in een barcode een ISB-nummer (ISBN). Aan de hand van dat nummer kan je boek via boekwinkels bij ons worden besteld.

Wij adviseren je graag over de beste keuze voor papier en afwerking. In de meeste gevallen wordt je boek gedrukt op wit of naturel (getint) papier**. Je kunt tegen een kleine meerprijs ook kiezen voor een glossy papiersoort (off-white). Of voor een bewerkte matte variant. Op beide komen foto's helderder uit de verf.

Je boek kan uitgevoerd worden in paperback, hardcover of met een stalen ringband. De kaft van onze paperbacks en ringbanden bestaat uit stevig papier. Standaard wordt die beschermd met een glanzende laminaat-laag. Op verzoek kan er ook een matte laag worden geleverd. Al onze boeken (behalve de ringband ) worden ‘garenloos gebrocheerd’. Dit betekent dat de pagina's solide in hun omslag worden gelijmd.

* Bestaat je opdracht uit 500 of meer exemplaren? Dan kan offsetdruk lonend zijn. Natuurlijk kun je ook daarvoor bij Boekscout terecht.

** Wij geven via onze boeken niet alleen de cultuur, maar ook de aarde graag door aan onze kinderen. Printing-on-demand is een milieuvriendelijk systeem. Er worden immers niet meer boeken gedrukt dan er nodig zijn. Alle door ons gebruikte papiersoorten hebben minimaal het FSC-keurmerk.

Lees verder: Alles op een rij Vraag direct een offerte aan